ONZE FILOSOFIE

We geloven in een duurzame wereld. Als wij een ontwerp maken kiezen we graag bewust voor materialen en producten die dichtbij en duurzaam geproduceerd worden en een lange levensduur hebben. We maken de schoonheid van alledaagse materialen zichtbaar en werken graag samen met gepassioneerde lokale vakmensen bij de uitvoering van onze projecten. We waarderen vakmanschap enorm. Een van de dingen die we leuk vinden aan ons werk is dat we bij ieder project in contact komen met nieuwe, interessante mensen: Zij zijn de eindgebruikers van onze ontwerpen, en we nemen hun dromen en ambities serieus. Wij ontwerpen iets voor ze wat ze zelf nog niet hadden bedacht, wat mooier is dan hun verwachtingen. Zo maken we plekken waar echt van gehouden wordt.

YVETTE

Architectuur en stadsontwikkeling, ruimtelijke indeling in binnen en buitenruimte, duurzaamheid en innovatie, sociaal maatschappelijke initiatieven zijn onderwerpen die me enorm blijven fascineren.

Licht, architectonische vormen, materialen, kleuren en structuren zijn zo inspirerend!

Ik vind het prachtig hoe het leven me steeds op nieuwe sporen brengt. Ik heb altijd vanuit mijn intuïtie en hart geleefd en ben gevormd door de ervaringen die het wonen en werken in Frankrijk en Tsjechië en het zeilen op zee me gaven. De link naar interieur werd concreet toen ik in 2009 van oud verweerd hout een verlichting lijn ben gaan maken die ik een aantal jaar in mijn eigen bedrijf Door YF aan verschillende woonwinkels heb verkocht. Door keuzes te maken die dicht bij mezelf liggen heeft het leven me steeds weten te verrassen met bijzondere mensen, mooie plekken en momenten.

Mijn inspiratiebron is de wereld zelf. De stad, de kleuren van het wad, de geur van vers gemaaid gras, geroezemoes van geluiden door de wind gedragen, lichtlijnen, kunst, de structuren, vormen en kleuren die de aarde rijk is.

Mijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, Fine Art & Design Teacher Training, legt een mooie link tussen mijn passie voor interieurontwerp, kunst en cultuureducatie.

Door mijn kennis, creativiteit en brede werkervaring te verbinden aan de creativiteit en vakkennis van Dennis vullen we elkaar aan en zijn we inspirerende sparringpartners voor elkaar. We delen een grote liefde voor hout en duurzaamheid. We willen het materiaal laten zien in zijn puurste vorm. 

 
foto yvonne en dennis studio baak interieur architecten
foto yvonne studio baak interieur architecten

WE ZIJN ONTWERPERS EN MAKERS​

foto yvonne en dennis studio baak interieur architecten
foto dennis studio baak interieur architecten

DENNIS

Creëren, organiseren en bouwen zit in mijn bloed. Als kind bouwde ik al boomhutten, zeepkarren en bouwwerken van pallets. Lego was een andere favoriet. Op het Sint Lucas in Boxtel en de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht ben ik me gaan richten op het vak interieurarchitectuur en productvormgeving. Na afronding van deze opleidingen met als een van de hoogtepunten een masterclass bij Vitra ben ik de praktijk in gestapt. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als interieurarchitect bij interieurarchitecten bureau Andre van der Gun, interieurbouwbedrijven en een design woonwinkel Vormvast was de tijd rijp om in 2007 mijn eigen bedrijf te starten.

Met veel energie en passie voor iedere opdracht zijn we dagelijks aan het werk in onze studio. Hier creëren, organiseren en bouwen we aan mooie opdrachten om voor de klant tot een succesvol eindresultaat te komen. Door de grote diversiteit aan klanten zijn we gewend om out of the box te denken.

De afgelopen jaren hebben we de skills ontwikkeld om voor iedere interieur en product vraag een passende creatieve oplossing te bedenken. De ontwerpen gaan pas naar buiten als ze de klant verrassen. Dus daag ons uit, of het nu gaat om horeca, een keuken, jongerencentrum, een aanbouw, praktijkruimten, een verbouwing, een kapsalon, een makelaarskantoor wij hebben de creatieve en praktische oplossingen voor jou.