Anouk & Ralf

Anouk en Ralf wonen in een vrijstaande woning met grote tuin rond het huis in een prachtig oud straatje in Brabant. In 2018 vroeg Anouk ons om een ontwerp te maken voor de keuken. Kenmerkend aan het huis was de structuur van kleine hokjes achter elkaar. We ontwierpen een stoere stijlvolle keuken die qua materialisatie, kleur en vormgeving helemaal past bij de smaak van Ralf en Anouk. Om het ruimte gevoel in het huis te versterken betrokken we de bijkeuken bij de toenmalige keuken en verplaatsten we de bijkeuken, toiletgroep en berging naar de grote garage. Hierdoor ontstond er een heerlijke ruime keuken met zicht op de tuin. De nieuwe verbinding naar de woonkamer droeg bij aan een fijne routing in het huis. Het is echt een prachtige plek geworden om eindeloos in te tafelen.

‘Wij wilden onze keuken vervangen maar vonden het lastig te bedenken hoe we de keuken opnieuw wilde inrichten. Vandaar dat we Dennis en Yvette hebben gevraagd met ons mee te denken, zij wisten hier wel raad mee. Wij hebben onze wensen en idee├źn gedeeld en zij hebben dit omgezet naar een ontwerp van zowel de keuken als bijkeuken. Wij vonden het hierbij leuk om kennis te nemen van hun inzichten en hiermee “out-of-the- box” te denken. Hierdoor hebben we naar onze mening een ontwerp “van deze tijd” van zowel onze keuken als bijkeuken dat past bij de rest van ons huis. Daarnaast gebruiken we de beschikbare ruimte nu veel intensiever dan voorheen. Hierbij kwam de ervaring die Dennis heeft met het ontwerpen en inrichten van keukens goed van pas. Naast het ontwerp heeft Studio Baak voor ons ook de prijzen opgevraagd bij leveranciers aan de hand van detailtekeningen. Dit vonden wij erg fijn, waarbij we zelf invloed hadden op de leveranciers waar we graag mee wilden samen werken. Bij een maatwerk project als dit is de communicatie tussen leveranciers tijdens de realisatie vervolgens erg belangrijk. Wij zijn echt blij dat dit goed is verlopen tussen de leveranciers onderling, waarbij Dennis een belangrijke rol heeft gespeeld. Wij hebben de communicatie dan ook als prettig ervaren. Kortom, wij bevelen Studio BAAK van harte aan en genieten elke dag van onze nieuwe keuken en bijkeuken.”